Idén is ott leszünk a Múzeumok majálisán

Több mint 110 intézmény mutatkozik be a 20. Múzeumok majálisán szombaton és vasárnap a Múzeumkertben és a Magyar Nemzeti Múzeumban.A múzeumi világnaphoz kapcsolódó rendezvényen koncertekkel, előadásokkal és kiállításokkal is várják az érdeklődőket, valamint átadják az év múzeuma és az év kiállítása díjakat. Kiss Nóra főszervező a majálist beharangozó csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kétnapos rendezvényen 112 múzeum, 45 program, 12 koncert és 15 ismeretterjesztő előadás szórakoztatja a közönséget.

Tomka Gábor, a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgató-helyettese kiemelte: a Múzeumok majálisával a megújulást, a frissességet, a modernitást és a régiséget összekötő hagyományt szeretnék folytatni és megmutatni, hogy a múzeumok alapvető és fontos szerepet játszanak a társadalomban. Hozzáfűzte, hogy ma már a 20. század is a múlt részévé vált, ezért a 20. Múzeumok majálisa a 20. századra koncentrál a RE: 20/20 A tegnap történelme, a jövő embere témakörben.

Az első világháború kitörésének 100. évfordulójához kapcsolódva a MNM időszaki kiállítása bemutatja azt a változást, amely a boldog békeidőktől egészen a trianoni katasztrófáig vezetett - tette hozzá. A hétvégi eseményen hatodik alkalommal vesz részt a Vasvári Pál Múzeum.

Forrás:MTI