Babaház kiállítás és könyvbemutató

A Vasvári Pál Múzeum idén is megrendezi a Langaméta NAGY JÁTÉK NAPOT. A nyárzáró program nem csak a gyerekeknek kínál érdekes és tartalmas kikapcsolódást. A szervezők augusztus 30-én szombaton 14 órától a néprajzi épületben  és múzeumkertben várják a gyerekeket és szüleiket. Az idei rendezvény fő témája: "Nekem is volt  babaházam ".

Bizonyára sok kislánynak volt gyermekkorában saját babaháza,  babakonyhája vagy babasarok, amely a gyerekszoba különlegesen kedvelt része volt. A Vasvári Pál Múzeum raktáraiban "porosodó" páratlan gyermekjáték gyűjteményből ezúttal egy különleges BABAHÁZ kiállítás nyílik meg LANGAMÉTA Óvodai Szakmai munkaközösség együttműködésével. A kiállítás kurátorainak célja visszarepíteni az időben a kiállításba belépő felnőtteket illetve bemutatni a mai gyerekeknek a régi idők játékait.

Mese és Kard - könyvbemutató

A rendezvény másik kiemelkedő eseménye a " Mese és Kard " könyvbemutató lesz. A múzeum együttműködve a Tiszavasvári Egyesített Óvodai intézménnyel egy új múzeumpedagógiai foglalkoztató könyvet jelentetetett meg óvodások számára. A színes oktatókönyvecske különlegessége, hogy a mesékhez a könyv illusztrációt az óvoda gyermekeinek rajzaival egészítették ki. A szombati program kulturális elemekkel is kiegészül.

Színpadi programok és palacsinta rekord

Fellép a Katica Bábszínház valamint a Musical Tanoda akik a "Padlás"című musicalből adnak elő részleteket. Ismét lesz palacsinta rekord kísérlet, arcfestés és játszóház a gyerekeknek. A belépő egységesen  200 Ft/fő kicsiknek és nagyoknak , amely tombola is egyben. A szervezők mindenkit szeretettel várnak a múzeum néprajzi épületébe és múzeumkertbe a nyári szünet utolsó hétvégéjén.