Táborozók a múzeumban

Javában tart az iskolai szünidő. Sok szülőnek gyakran gondot okoz, hogy a vakáció alatt hová és mennyiért tudják gyermekeiket "elhelyezni", programot szervezni, hogy ne a négy fal között töltsék a nyarat. A Vasvári Pál Múzeumba ilyenkor számos gyerekcsoport látogat el az ország minden pontjáról, hogy a múzeum kiállításainak megtekintése mellett részt vegyenek a múzeum által kínált izgalmas és érdekes múzeumpedagógiai foglalkozásokon.

Az elmúlt hetekben a Tiszavasvári Gólyahír Ifjúsági Táborban nyaraló gyerekek mellett az Erzsébet Programnak(napközis nyári tábor) köszönhetően a Tiszavasvári Tankerület közel 150 kisdiákja látogatta meg a múzeumot. Egy héttel később a Tiszavasvári Szociális- Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgáltató Központ napközis táborának 20 résztvevő gyereke élvezhette a múzeum vendégszeretetét.



A nyári időszakban a múzeum is kínál tematikus napközis táborokat. Még lehet jelentkezni az augusztus elején megrendezésre kerülő kétszer egy hetes napközis rendszerű kézműves táborra, ahova elsősorban  +6 azaz az általános iskolás korosztályú gyermekek jelentkezését várják a szervezők. Szintén augusztusban kerül megrendezésre +14 azaz a középiskolás korosztály számára egy tábor.

Az általános iskolás korosztály heti programja a kézműveskedés(fazekaskodás, fafaragás, nemezelés stb.) köré összpontosul míg a középiskolások fotós táborban vehetnek részt. A táborral kapcsolatosan bővebb információt weboldalunkon olvashatnak.