Így lett kerek a világ

Az „Így lesz kerek a világ!" elnevezésű program idén márciusban nyitotta meg kapuit. A nyíregyházi Ifjú Botanikusok Baráti köre egy újszerű, komplex programot dolgozott ki, melynek célja, hogy megpróbálják az embereket közelebb hozni a természettel harmonikus termékekhez és szolgáltatásokhoz. Ez magába foglalja a helyi természeti étékek és termékek, a természetes anyagok és vegyszermentes élelmiszerek bemutatását és népszerűsítését, valamint a környezetbarát szabadidő eltöltésre és közlekedésre való buzdítást.

A kezdeményezéshez az indulás óta 46 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen 63 helyszín csatlakozott. A program résztvevői Tiszavasváriba idén eddig két alkalommal látogattak el.

Májusban az Öhön forgatón vehettek részt míg június 21-én szombaton buszos kirándulás keretében megismerkedtek Kovács Béla teknővájó faművessel, Dr. Legány Bandi bácsi jóvoltából a Fehér-szik Természetvédelmi Terület páratlan madár és növényvilágával,míg a nap zárásaként a Nyíri Mezőség múzeumának helyi és térségi értékeit bemutató tárlataival ismerkedtek meg a résztvevők. Mivel a Vasvári Pál Múzeumban ugyan ezen a napon rendezték meg a Múzeumok Éjszakája programot a résztvevők nagy örömmel vettették bele magukat a hajnalig tartó kulturális élményekbe.



Forrás:Ifjú Botanikusok Baráti köre
Fotók:www.igyleszkerekavilag.hu