Kézműves Egri borok Makkai Ádámtól

Június 13-án pénteken rendezi meg a Vasvári Pál Múzeum a hazai borok népszerűsítését szolgáló Borakadémiai rendezvénysorozatának következő előadását. A negyedévente jelentkező esemény vendége ezúttal a  Makkai Ádám borász lesz. A fiatal, tehetséges borász neve sokak előtt ismerős lehet, hiszen gyermekkorát Tiszavasváriban töltötte. Édesapja Makai László közismert kulturális szakember- népművelő, édesanyja elismert pedagógus .

Ádám a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma érettségizett majd nemzközi kapcsolatok szakon végzett a Nyíregyházi Főiskolán. A BorTrio pincészet 2007 óta létezik, ekkor volt az első szüretünk, ahol pár ezer palack hárslevelűt és egri bikavért készítettek. A pince helyileg Verpeléten található, ami ez Egri Borvidék legnyugatibb csücske.

Évről-évre igyekeznek kapacitásunkat növelni, ami most évi 10-15 ezer palackot jelent . Jelenleg 10 hektár szőlőterülettel rendelkeznek Verpeléten és Feldebrőn, melyből 5 hektár termőre fordulás előtt áll, de folyamatban van még nyolc hektár telepítése. Sok fajtával dolgoznak, de igyekeznekk egészséges egyensúlyt teremteni a kárpátmedencei és a világ fajták között. A pincészetet évről-évre fejlesztik, így most több, mint 50000 liter barrique és ászok hordós érlelő kapacitással rendelkeznek, valamint modern technológia áll rendelkezésünkre a kiszerelés (palackozás, címkézés) terén is. A remek borokhoz ezúttal is különleges  gasztronómiai finomságok párosulnak amelyre a rendezvény szervezői már várják az előzetes asztalfoglalásokat az ismert elérhetőségeken.