Gyere és találkozz velünk a Múzeumok Majálisán!

  Május 17-18-án tartják a 19. Múzeumok Majálisát a Nemzeti Múzeum kertjében. A kétnapos fesztiválon a századforduló témájára épülő programok várják az érdeklődőket, és a rendezvény keretében adják át a múzeumi szakma rangos elismeréseit is.Az idei fesztivál "19/20 - Századot váltunk!" szlogenjéhez igazodva a vendégségbe érkező intézmények többek közt a polgárosodást és a száz éve kitört első világháborút fogják megidézni mondta Császtvay Tünde, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgató-helyettese a rendezvényt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón.

Mint hangsúlyozta, a világon egyedülállónak számító rendezvény célja, hogy új rétegeket szólítson meg és igazi integrált közösségi helyszínként mutassa be a múzeumokat, rávilágítva a bennük zajló kreatív munkára, gondolkodásra és az elért eredményekre.



A Vasvári Pál Múzeum idén már hatodik alkalommal vesz részt a rangos szakmai eseményen bemutatva a Nyíri mezőség településeinek néprajzi, történeti és régészeti múltja mellett a múzeumban folyó múzeumpedagógiai oktatást és az intézményben az elmúlt időszakban megvalósult fejlesztéseket.