Emléktábla őrzi az iparosok nevét a múzeumban

Május 1-én ünnepélyes keretek között felavatták az egykori Büdszentmihályi Iparos Kör emléktábláját, amely a Vasvári Pál Múzeum Ady Endre úti épületének aulájában került elhelyezésre. Az avató eseményén részt vett és köszöntőt mondott Dr. Fülöp Erik polgármester. Az emléktábla az elmúlt közel száz év alatt a településen működő iparosok - köztük számos zsidó származású mester - nevét őrzi az utókor számára.

A jelentős kort megélt tábla korábban az iparos kör székházának falán volt látható, de miután magánkézbe került az épület lekerült onnan. Lelkes lokálpatriótáknak (elsősorban Girus Bandi bácsinak) köszönhetően a tábla nem vált az enyészeté. A közelmúltban a helyi Kiss- Ház vállalkozás szakembereinek köszönhetően a tábla megújult és remélhetőleg végső helyére a múzeum épületébe került, amit bárki megtekinthet nyitva tartási időben.

Az ünnepélyes pillanatokat követően a "Szentmihályi Mesterek" állandó kiállítást tekinthették meg az érdeklődők tárlatvezetéssel a múzeum néprajzi épületében, amely a lassan feledésbe merülő szakmákat (kovács,cipész, szabó stb.) mutatja be. Ezt követően a "Mesterkezek kvízjáték"  tábla számítógépre fejlesztett játékát próbálhatták ki gyereknek, felnőtteknek egyaránt a múzeum épületében.