Google autó a Múzeumkertben

A Google Utcaképben - angol nevén Street View-ban - 360 fokos panorámaképek keltik azt az érzést, mintha a valóságban is a város utcáin vagy éppen egy épület belsejében sétálna az ember. Körbe lehet fordulni, előre-, hátramenni, le- és felnézni néhány kattintással. Magyarország autóval bejárható részein áprilistól lehet virtuális sétát tenni a Street View-ban.A Google érdeklődést mi sem bizonyítja jobban mint az, hogy autójuk a közelmúltban egészen a múzeumkertig gurult.

Hála Isten, a multicég mint mindenhol a világban nem csak a fővárosokra és a sűrün lakott területekre kíváncsi. Kis túlzással állíthatjuk, hogy az ország minden négyzetmétere a látókörükbe kerül. A közelmúltban tett látogatásuknak köszönhetően mostmár  a régiónk és szűkebb környezetünk a Nyíri mezőség tájegység valamint a Vasvári Pál Múzeum külső környezetét is  megtekinthetik a világhálón a Föld bármely pontján.

Fontos eszköz a turisták érdeklődésének felkeltésében

A Google Térképet a világon havonta több mint 1 milliárdan használják. Itt keresnek úticélt, látnivalót, útvonalat vagy üzleteket az emberek, de az iskolai földrajz és történelem órák kedvelt eszköze is, hogy új tájakat, történelmi helyszíneket ismertessenek meg a diákokkal. Az idegenforgalomban, vendéglátásban dolgozók, kulturális intézmények, vállalkozások is világszerte használják a Street View-t. Tapasztalataik alapján fontos eszköz a vendégek, turisták érdeklődésének felkeltésében is. Ehhez a Street View panorámaképét egyszerűen és ingyenesen saját honlapjukba építhetik.A Street View-ban látható kép nem élő, speciális programok segítségével korábban készült fotókból állítják össze.

Okostelefonon és tableten is működik.

A fotókon minden arcot és rendszámot automatikusan elhomályosítanak. A Street View számítógépen, okostelefonon és tableten is működik. Azokban a városokban, városrészekben, melyek már bekerültek a Street View-ba, egyetlen kattintással virtuális sétra indulhat a világon bárki. Ehhez mindössze a Google Térképen az “utcakép” nézetet kell választani.