Tekerj a múzeumba!

A Tisza menti térségének egyik legnagyobb kiugrási lehetősége lehet az érintetlen természeti környezet a sokszínű és gazdag növény és állatvilág, és a folyó menti települések kulturális, gasztronómiai sokszínűsége. A Nyíri mezőség kerékpárral az EuroVelo nemzetközi kerékpárútvonalon déli irányból kiválóan megközelíthető Szolnoktól - Tiszalökig a folyó gátján és a településeken átvezető kerékpárutakon.

Tiszalök központjából továbbhaladva a két települést összekötő kerékpárúton juthatunk el a 11 km-re fekvő Tiszavasváriba a térség közigazgatási, gazdasági, kulturális központjába. Itt található a térség múltját bemutató Vasvári Pál Múzeum, amely felkészülten tudja fogadni a kerékpárral érkező turistákat. A május eleji hosszú hétvégén színes programokkal és érdekes kiállításokkal várja látogatóit a múzeum.


Csütörtökön délelőtt " Bringajális " - Tekerj a múzeumba!  címmel családi kerékpáros szabadidős program várja a családokat a múzeum előtti Szentmihály térre. Lesz kerékpáros ügyességi verseny, KRESZ - teszt, lángos evő verseny és biciklis felvonulás. Az esemény együttműködő partnere a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Rendőr főkapitányság  Közlekedésrendészeti Osztálya és a Tiszavasvári Rendőrkapitányság. A  rendezvény ideje alatt a rendőrség munkatársai a helyszínen felállított információs sátorban várják a kerékpárosok kérdéseit, észrevételeit. A délelőtti program a Magyar Kerékpáros klub által idén 13. alkalommal meghirdetett a  kerékpározást népszerűsítő Bringázz a Munkába!(BAM) kampányhoz kapcsolódik. A kerékpárral érkezőket ajándék lufival várják a szervezők!
Látogatóink szíves figyelmébe ajánljuk az állandó kiállításaink mellett, Holló László Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész alkotásaiból látható időszaki kiállításunkat, valamint a 20 éves Tiszavasvári Fúvószenekar életéből, emlékezetes fellépéseiből, utazásaiból, vidám pillanataiból nyíló fotókiállítást. Mind két kiállítás az Ady Endre úti főépületben tekinthető meg nyitvatartási időben.