Téltemetés a Vasvári Pál Múzeumban

Vidám népszokások, jellegzetes farsangi és téltemető hagyományok elevenednek meg február 27-én Tiszavasváriban a Vasvári Pál Múzeumban. A program a kora délután indul két helyszínen. A Múzeumban játszóház várja a kicsiket és nagyokat. Lesz: kézműves foglalkozás, ahol kiszebáb, farsangi maskara és zajkeltő eszközöket, valamint gondűző cédulákat készíthetnek, az érdeklődök.

A régi jó Nyíri mezőségi ízek és hagyományok felidézése keretében számos télbúcsúztató finomság várja az érdeklődőket a Múzeumkertben.
„Böjt előtti dőzsölés”- ként lesz kocsonya, töltött káposzta, farsangi fánk, kürtőskalács, csőrege, töpörtyű, forralt bor, tea és pogácsa. A program szervezői minden korosztály igényeinek igyekeznek eleget tenni. A vigalom zenés farsangi menettel zárul, amely a múzeumkertből indul és a Városháza téren át a Szentmihály tér felé veszi az irányt (mindezt kereplő és zajkeltő hangszerek kíséretében), A felvonulás végén a helyiek máglyát gyújtanak a téren, és kiszebábot égetnek a tél jelképes búcsúztatásaként. A rendezvényre várják a jelmezes, álarcos felvonulókat, és persze az otthon készített fánkokat is!