Sírhantokat gondoznak az utódok

Több tucat helyi lokálpatrióta vett részt a Tiszavasváriban a Petőfi utcai temetőben tartott őszi sírgondozáson. A Vasvári Pál Múzeum dolgozói és baráti körének tagjai, civil érdeklődők ragadtak seprűt, locsolókannát, drótkefét és ecsetet, irtották a gyomnövényeket október 22-én, hogy méltóvá varázsolják a Kabay család nyughelyét. A családi sírban a híres gyáralapító édesapja Kabay József a település egykori jegyzője és családja nyugszik.

Kabay János feltaláló sírja jelenleg nem Tiszavasváriban, hanem Budapesten a Farkasréti temetőben található. Ez a gondoskodás egyfajta tiszteletadás kifejezése a település nagyjai előtt akik nagyon sokat tettek a múltban ezért a településért.

Az őszi nagytakarítás még csak kezdete egy folyamatnak, hiszen ugyan ebben a temetőben található a Dessewffy család kriptája is , amelynek nagysága miatt nem elég egy-két óra munkálatokra. A szervezők ezért október 30-án szerdán délután 14 órára újabb önkéntes akciót szerveznek amelyre várnak minden jó szándékú segítőt.A szervezők kérik, hogy szerszámokat(lapát, seprű,kefe)mindenki hozzon magával.