Tiszavasvári Város Önkormányzata és a Vasvári Pál Múzeum első alkalommal rendezi meg Szent Mihály-napi hagyományok felidézésként a Zúzos-lé főző versengését. A tyúkhúsleveshez leginkább hasonlítható különleges leves,az egyedi fűzerezés mellett húst, zöldségeket, zúzát, májat, pirított eperlevelet, rizst is tartalmaz amelytől íze és állaga is igazán egyedi és különleges. Az ételt a helyi múzeum néprajzi gyűjtése alapján leginkább a paraszti lakodalmak és családi eseményekkor került az ünnepi asztalra. Büdszentmihály (ma:Tiszavasvári) egyedülálló népi ételét ma is gyakran tálalják a lagzikban.
A szervezők baráti társaságok főzőcsapatok, jelentkezését várják!A verseny szeptember 28. szombat 09.00 órakor kezdődik Múzeumkertben és a Szentmihály téren. A zsűri által legjobbnak ítélt ételeket a szervezők értékes tárgyjutalommal díjazzák, amit ünnepélyes díjkiosztó keretében kapnak meg nyertesek. A résztvevő csapatok részére a szervezők főzőhelyet, sátrat, 1 db sörpad garnitúrát, hulladéktárolót-edényt biztosítanak. Az ételeket elkészíteni a térburkolat védelme miatt kizárólag gáz használatával lehet. FÁVAL TÜZET RAKNI SZIGORÚAN TILOS! A részvevő csapatok vállalják, hogy a zúzos-lé elkészítéséhez minden szükséges alapanyagot, késeket, edényeket, vágódeszkát és egyéb eszközöket magukkal hoznak. A levesekhez a sült eperlevelet a Közétkeztetési Kft. biztosítja.