Karácsonyi Játszóház a műtárgyak között

A műtárgyak között rendezik meg idén is a Vasvári Pál Múzeumban a Karácsonyi Játszóházat. A december 19-én, szombaton 12 órától egészen estig várják a Múzeumba a családokat.Évek óta hagyomány már a Vasvári Pál Múzeumban a Karácsonyi Játszóház.

A program ötletét a múzeumpedagógiai foglalkozások adták, de míg azokat hétköznaponként és csak gyerekeknek tartják, addig a Karácsonyi Játszóházakra az egész családot várják – az óvodás gyerekektől egészen a nagymamákig. A Karácsonyi Játszóházra évről-évre benépesül a múzeum – legalább 80-100 gyermek vesz részt a programon a szüleikkel, családjukkal.
A foglalkozások a múzeumpedagógus szakemberekkel több helyszínen zajlanak majd. Lehet karácsonyi díszeket készíteni különböző alapanyagból, lesz mézeskalács díszítés és gyertyaöntés. Ezen a délutánon nyílik meg a Langaméta Óvodai Szakmai Munkaközösség új kiállítása „Múzeumi bocsoda”néven, ahol több száz maci mutatkozik be. A kiállítás és a játszóház mellett vélhetően a felnőttek sem unatkoznak, hiszen a Múzeumkertben, a Karácsonyi Sokadalomban mézet, sajtot, kürtős kalácsot, sült gesztenyét és forralt bor kóstolhatnak, amíg a gyerekek a Múzeumban játszanak!