Szent Mihály Hava Tiszavasváriban

Szeptember, a szentek hónapja, a szüreti előkészületek, betakarítások és az iskolakezdés hónapja, vagyis a legmunkásabb időszak mindannyiunk számára. A dolgos hétköznapok után kikapcsolódásként érdekes és tartalmas programsorozattal várja az érdeklődőket a Nyíri Mezőség múzeuma szeptember 11-30-a között.

A Vasvári Pál Múzeumban szeptember 11-én nyílik meg Holló László Kossuth díjas festőművész alkotásaiból képzőművészeti kiállítás. A festményeken és rajzokon a művész tiszadadai nyarait idézi meg.
Szeptember 15-én 14.00 órától Korongozó nap lesz a múzeumban, ahol fazekas foglalkozással, kemencés ételek készítésével és kóstolójával várják a családok apraját és nagyját. Ugyan ezen a napon csatlakozva az országos Kulturális Örökség Naphoz, valamint a Szakrális Művészetek hetéhez első alkalommal rendezik meg Tiszavasváriban a Nyitott Templomok Éjszakáját. Három helyszínen zajlanak majd az események. 18.00 – 18.30 között tekinthető meg a 250 éves Görög Katolikus Templom. A templom történetéről előadást tart: Rozman Béla pedagógus. 19.00 – 19.30 között tekinthető meg a 223 éves Református templom. Előadást tart: Baloghné Szűcs Zsuzsanna múzeumvezető. 20.00 – 20.30 között tekinthető meg a 100 éves Szent Eleonóra Római Katolikus Templom, ahol előadást tart Mák Zsolt, római katolikus plébános.
Szeptember 16-án 16.00-tól a Szent Eleonóra Római Katolikus Templom felszentelésének 100. évfordulójára rendezett templom búcsú lesz. A szentmisét Bosák Nándor, a Debrecen - Nyíregyházi Egyházmegye püspöke celebrálja.
Szeptember 21-én pénteken 19.00-tól Orgonakoncert lesz a Református Templomban, mely ingyenes rendezvényen Sárosi Dániel orgonaművész előadásában Bachtól a kortárs zeneszerzőkig hallgathatunk műveket.
Szeptember 28-án újabb hazai borvidék mutatkozik be a Borakadémia rendezvényen a tiszavasvári Vasvári Pál Múzeumban. A Balatonfőkajári Feind Pincészet borainak bemutatójára számíthat mind az, aki pénteken este ellátogat a múzeum kertjében a vacsorával egybekötött borestre.
Szeptember 29-én szombaton Mihály napi vásár és Kézműves Nap lesz a múzeumkertben és a Szentmihály téren. Az esemény napján a vásári forgatag, lovas felvonulás mellett számos színpadi produkció, koncertek várják majd az érdeklődőket az ingyenes egész napos rendezvényen.
Szeptember 30-án a helyi lovas egyesület és a múzeum közös rendezésében Szentmihályi Lovas Nap lesz a Vásártéren, ahol fogathajtó és lovas ügyességi versenyeket láthatnak a lovaglás szerelmesei.